Publikacje

Fermentation 2023, 9(1), 66

IF: 5.123

Appl. Sci. 2022, 12(20), 10281

IF: 2.838

Fermentation 2022, 8(10), 490

IF: 5.123

Fermentation 2022. 8(9),447

IF: 5.123

Appl. Sci. 2022, 12(3), 1085

IF:  2.679

Microorganisms 2022, 10(2), 300

IF:  4.128

Materials 14(18):5324 (2021)

IF:  3.623 

Emirates Journal

of Food and Agriculture (2021)

IF: 1.008 

Molecules 25(5791):5791 (2020)

IF: 3.267

Microorganisms 8(9) (2020)

IF: 4.128

Journal of Food and Nutrition Research 59(1) (2020)

IF: 0.763

Foods 8(11) (2019)

IF: 4.092

Konferencje

V Międzynarodowe Sympozjum Fitochemiczne w Medycynie i Żywności

Sierpień/Wrzesień 2021, Nanchag, Chiny

 

Polskie Rolnictwo XXI w. dla Innowacyjnej Biogospodarki. Konferencja Młodych Naukowców z okazji Jubileuszu 90-lecia IWNIRZ PIB.

Marzec 2021

Konferencja: Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt

Październik 2020

Konferencja: Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt

Październik 2020

Wystąpienia i prezentacje posterów

Daria Paradowska, Łukasz Łopusiewicz, Emilia Drozłowska, Paweł Kwiatkowski, Właściwości fizykochemiczne przekąski jogurtowej z makuchu z lnianki, II Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, 18.11.2021 – wystąpienie

Emilia Drozłowska, Łukasz Łopusiewicz, Paweł Kwiatkowski, Daria Paradowska,  Rozwój innowacyjnych bioaktywnych fermentowanych wegańskich produktów spożywczych z wybranych makuchów dostępnych na rynku polskim – projekt ProBioVege,  II Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, 18.11.2021 – wystąpienie 

Elżbieta Lichwiarska, Łukasz Łopusiewicz, Wykorzystanie wybranych makuchów do opracowania roślinnych analogów sera camembert, VII edycja Konferencji BioOpen – kwiecień 2022 – wystąpienie  

Natalia Śmietana, Łukasz Łopusiewicz,  Emilia Drozłowska, Szymon Macieja, Makuch ze słonecznika jako surowiec do produkcji nowych roślinnych przekąsek fermentowanych, VII edycja Konferencji BioOpen – kwiecień 2022 – wystąpienie na sesji posterowej

Łukasz Łopusiewicz, Emilia Drozłowska, Natalia Śmietana, Szymon Macieja, Potencjał wykorzystania makuchów do rozwoju innowacyjnych roślinnych produktów spożywczych – Projekt ProBioVege, VII edycja Konferencji BioOpen – kwiecień 2022 – wystąpienie na sesji posterowej

Emilia Drozłowska, Łukasz Łopusiewicz, Artur Bartkowiak, Ocena potencjału ekstraktu z makuchu lnianego do otrzymywania funkcjonalnych proszków suszonych rozpyłowo, XXVI Sesja  Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Żywność dzisiaj – lokalna czy globalna ? Tradycyjna  czy innowacyjna ? – wystąpienie

Łukasz Łopusiewicz, Potencjał wykorzystania makuchów do rozwoju innowacyjnych roślinnych produktów spożywczych i dodatków do żywności, XXVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Żywność dzisiaj – lokalna czy globalna? Tradycyjna czy innowacyjna ? – wystąpienie

Natalia Śmietana, Łukasz Łopusiewicz, Emilia Drozłowska, Wykorzystanie makuchu z konopi do produkcji przekąsek fermentowanych kulturami jogurtowymi,  II Konferencja Młodych Naukowców pt. Nowoczesne rolnictwo dla biogospodarki – czerwiec 2022- wystąpienie w sesji posterowej

Emilia Drozłowska, Łukasz Łopusiewicz, Natalia Śmietana, Paweł Kwiatkowski, The development of non-diary beverage based on black cumin ( Nigella sativa) press cake fermented with yogurt culture, FEMS Conference on Microbiology 2022 – wystąpienie na sesji posterowej

Łukasz Łopusiewicz, Emilia Drozłowska, Natalia Śmietana, Paweł Kwiatkowski, Oil press cakes  as a novel substrates for innovative plant–based fermented food, FEMS Conference on Microbiology 2022 – wystąpienie na sesji posterowej

 

Nagrody i wyrożnienia na konferencjach krajowych i międzynarodowych

II Ogólnopolska Konferencja Studentów i Doktorantów „Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w nauce i praktyce.” SGGW Listopad 2021

 

VII edycja Konferencji BioOpen – kwiecień 2022

II Konferencja Młodych Naukowców pt. Nowoczesne rolnictwo dla biogospodarki – czerwiec 2022

                                                                                                                      FEMS Conference on Microbiology 2022 – czerwiec – lipiec 2022

Zobacz więcej:

Od roku 2019 aktywnie publikujemy efekty naszych prac nad fermentowanymi produktami na bazie makuchów. Zapraszamy do lektury naszych publikacji, które umieszczone są w serwisie Researchgate.